Logo_download__1_

Het seizoen van WilWeg dagen, buitenlandbeurzen en voorlichtingsavonden is weer begonnen. WilWeg is een campagne van Nuffic die scholieren en studenten enthousiast maakt en informeert over een tussenjaar, studie of stage in het buitenland. Inmiddels hebben de WilWeg-ambassadeurs al meer dan 250 studenten enthousiast gemaakt voor een buitenlandverblijf. Dit meldt Nuffic.

WilWeg is een campagne van Nuffic die scholieren en studenten enthousiasmeert en informeert over een tussenjaar, studie of stage in het buitenland. Namens WilWeg gaan 19 WilWeg-ambassadeurs op pad naar middelbare scholen, onderwijsbeurzen en hogeronderwijsinstellingen. Daar delen zij hun buitenlandervaring en geven ze studenten handige tips over hoe je een buitenlandperiode moet regelen. Dit doen ze aan de hand van presentaties, maar ook door te praten met scholieren, studenten en ouders.
 
De ambassadeurs zijn de afgelopen weken al door heel Nederland getrokken. Zo waren ze onder andere in Groningen, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam, Den Haag en Leiden. Naar schatting hebben de ambassadeurs al meer dan 250 studenten gesproken en gemotiveerd om naar het buitenland te gaan.
 
De geïnformeerde studenten zijn blij met WilWeg, zo melden de ambassadeurs: “Je merkt dat studenten enthousiast zijn over WilWeg. Ze vinden de informatie en tools waardevol.” Ook instellingen zijn blij met de inzet van WilWeg-ambassadeurs op evenementen. Ze waarderen de inzet van de ambassadeurs en vinden WilWeg een waardevolle toevoeging aan hun evenement.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids