Normal_computer_studie_hulp

Op vrijdag 17 november aanstaande vindt voor de eerste keer de Informatics Ladies' Day plaats, speciaal voor meisjes uit vwo 5 en 6 die zich oriënteren op hun studiekeuze. Tijdens deze dag op de universiteit Leiden laten vrouwelijke informatici zien dat Informatica zeker geen vakgebied is alleen voor mannen. Dit meldt Universiteit Leiden.

De opleiding Informatica van de Universiteit Leiden organiseert de Informatics Ladies’ Day samen met VHTO, landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Doel is om meer meisjes te interesseren voor een studie in de IT. Op deze dag wordt onder andere uitgelegd wat informatica precies inhoudt en waar kennis van informatica voor nodig is. Scholieren kunnen ook praten met studentes die op dit moment Informatica studeren en maken kennis met vrouwelijke professionals uit bedrijfsleven, industrie en wetenschap. 
 
De Informatics Ladies' Day voor vrouwelijke vwo’ers uit klas 5 en 6vindt plaats op vrijdag 17 november van 9.00 tot en met 17.00 uur in het Snellius gebouw in Leiden. Aanmelden kan via deze link.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids