Normal_pesten__eenzaam__pestgedrag

Op donderdag 2 november aanstaande vindt er het congres Gedragsproblemen in de klas 3.0 plaats in Ede. Hierbij staat centraal hoe leraren en leerlingbegeleiders om kunnen gaan met kinderen die gedragsproblemen hebben. Dat meldt Edu Campus.

Onderwerpen als orde houden in de klas en het omgaan met specifiek gedrag bij stoornissen komen ruimschoots aan bod. Daarnaast wordt er ook ingegaan op de thema’s nieuwe media en pesten, groepsdynamica, motivatietechnieken en pedagogische tact en pedagogisch vakmanschap.

‘s Ochtend staan er plenaire presentaties op het programma, waar Sui Lin Goei, Anton Horeweg en Peter Mol aan het woord komen. ‘s Middags zijn er praktische workshops voor leraren en begeleiders in het basis- en voortgezet onderwijs en mbo. Hierbij komen naast een aantal bovengenoemde onderwerpen ook de onderwerrpen radicalisering en kinderen met trauma’s aan bod.

De cursus is bedoeld voor leerkrachten in het basis-, voortgezet- en mbo onderwijs, zorgcoördinatoren, leerlingbegeleiders, intern begeleiders, ambulant begeleiders en remedial teachers. De bijeenkomst vindt plaats in De Reehorst in Ede. Informatie over aanmelding en overige informatie is te vinden op de speciale website over de cursus van Edu Campus.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids