Normal_pesten__digitaal_pesten__laptop__po__vo__so__online_pesten

Soa Aids Nederland en Bureau Jeugd & Media introduceren, samen met onder andere Rutgers, L.O.V.E Online. De Toolkit L.O.V.E. Online ondersteunt scholen in het geven van lessen, het vormen van beleid rondom sexting en online veiligheid, het handelen bij incidenten en het informeren van ouders. Dit meldt langlevedeliefde.nl.

Sommige jongeren delen seksueel getinte beelden en veel jongeren hebben weleens sexy foto’s ontvangen. Sexting kan leuk en spannend zijn, maar wordt vervelend als beelden worden doorgestuurd. Hoe begeleid je jongeren als ouder of docent om hier verantwoord mee om te gaan? En wat doe je als school als er seksueel getinte beelden rondgaan? De materialen uit de Toolkit zorgen ervoor dat jongeren zich bewust worden van wat ze doen en betere keuzes kunnen maken over het aangaan van online contacten. 
 
L.O.V.E Online is een extra module bij het lespakket Lang Leve de Liefde voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Doel van L.O.V.E Online is om online seksueel grensoverschrijdend gedrag te voorkomen, de signalering van online incidenten rond liefde, seks en relaties op middelbare scholen te verbeteren en de ontwikkeling van schoolbeleid over online veiligheid te stimuleren. De Toolkit bestaat uit een handleiding voor docenten, een stappenplan Sexting, een leerlingenmagazine met twee lessen en twee bijbehorende filmpjes en een informatiefolder voor ouders.
 
Vanaf 27 september is de Toolkit L.O.V.E Online te gebruiken. L.O.V.E Online is een product van Soa Aids Nederland en Bureau Jeugd & Media in samenwerking met Rutgers, Helpwanted.nl, Universiteit van Amsterdam, Radboud Universiteit, Universiteit Maastricht, Mijn Kind Online, ECP en vele docenten en leerlingen. Kijk voor meer informatie op Langlevedeliefde.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids