Normal_politie__rug_agent_1556940a

De politie in Voorne-Putten heeft twee tienermeisjes opgepakt wegens het pesten en mishandelen van twee schoolgenoten. De slachtoffers waren erg bang en durfden niet meer naar school en naar buiten. Dit meldt de politie.

Wekenlang kregen de slachtoffers, twee jonge meiden uit Voorne-Putten, via verschillende social media allerhande verwensingen naar hun hoofd geslingerd. De meisjes durfden hierdoor niet meer naar school en niet meer naar buiten. Ook werden ze vorige maand ingesloten door een groep jongeren. Eén van de slachtoffers kreeg klappen en een filmpje van de mishandeling belandde op social media en ging de hele school door. 
 
De slachtoffers deden uiteindelijk aangifte en de verdachte tienermeisjes werden op school, onder de ogen van hun schoolgenoten, aangehouden door de politie.  Agenten hebben inmiddels met de rest van de pestgroep en hun ouders een hartig woordje gesproken. 
 
De twee hoofddaders moeten zich op een later tijdstip verantwoorden voor de politierechter. Gezien de impact op zowel de school als de verdachte leerlingen, heeft de school hen voorlopig naar huis gestuurd met een time-out.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids