Normal_schoolplein__school__voortgezet_onderwijs__pesten__alleen

Nu les krijgen op Sint-Maarten voorlopig nog niet mogelijk is, reizen steeds meer kinderen naar Nederland om hier naar school te gaan. Ook sommige leerkrachten gaan terug naar Nederland. Dit meldt RTL Nieuws.

Het geven van onderwijs is voorlopig nog niet mogelijk op Sint-Maarten. Veel gebouwen zijn vernield of zwaar beschadigd, andere zijn in gebruik als opvanglocatie. Van de gebouwen die er nog staan is soms materiaal en interieur gestolen. Terwijl er zo veel kinderen zijn die naar school moeten.
 
Veel ouders zetten hun kinderen daarom op het vliegtuig naar familie en vrienden in Nederland of Curaçao in de hoop dat zij ergens in Nederland op school terecht kunnen voor kortere of langere tijd. Volgens directeur Schoonveld van scholengemeenschap Reigersbos in Amsterdam zijn scholen zelfstandige instituten en maakt iedere school een professionele keuze of een extra kind in de klas mogelijk is.
 
Ook sommige leerkrachten zijn terug naar Nederland gegaan. Zij zullen de komende periode voorlopig nog geen lessen kunnen geven.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids