Normal_islam__hoofddoek

Op het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam zijn bij de start van het nieuwe schooljaar minder leerlingen komen opdagen dan verwacht. Op de nieuwe school kwamen dertig leerlingen, terwijl er van tevoren rekening werd gehouden met ruim 185 leerlingen. Dat meldt het AD.

De school kende een rumoerige start. In de afgelopen weken was er een nazibezetting en een solidariteitsprotest, waardoor het Haga Lyceum veel media-aandacht kreeg. Ook bij de echte aanvang van het schooljaar stonden er journalisten voor de deur, maar die werden door de schoolleiding weggehouden. Ze zijn niet welkom, omdat ze maar één kant van het verhaal zouden belichten, aldus een medewerker van de school.
De leerlingen die op hun eerste schooldag de nieuwe school bezoeken, zeggen in elk geval blij te zijn dat ze naar een islamitische school kunnen. Toch noemen sommigen van hen het jammer dat er in de klas nog maar weinig leeftijdsgenootjes zitten.

Schoolbestuur Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) is bij de aanvraag van de school altijd uitgegaan van 186 geïnteresseerde leerlingen. Het wit met blauwe gebouw bij Sloterdijk kon om die reden worden geplaatst. Omdat het leerlingenaantal tot nog toe ver achterblijft, deelden sympathisanten van de school de afgelopen week flyers uit om nog meer leerlingen te trekken.

De officiële leerlingtelling vindt pas plaats op 1 oktober van dit jaar, dus er is nog tijd voor de islamitische school. Op die telling is bovendien de financiering gebaseerd. Toch lijkt het op voorhand behoorlijk lastig te worden om binnen dit tijdsbestek nog 150 leerlingen binnen te halen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids