Normal_klas__klaslokaal__leeg__schoolverlater__vo

Een speciale commissie onder leiding van René Smit gaat onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om het voortgezet onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen te laten bestaan. Ook worden de risico's in kaart gebracht. Het aantal leerlingen in het middelbaar onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen is al langere tijd dalende. Dit meldt Omroep Zeeland.

In de commissie zitten de drie gemeenten, de provincie en de ministeries van Binnenlandse Zaken en Onderwijs. Doel van de commissie is om goed en bereikbaar onderwijs voor de regio in de toekomst te waarborgen, nu het leerlingenaantal steeds lager wordt.
 
Het Zwin College, De Rede en het Reynaert College luidden vorige maand de noodklok. De scholen zitten onder de ondergrens van 1200 leerlingen die nodig zijn om een school financieel gezond te laten zijn. Als er in korte tijd niets gaat gebeuren, dan dreigt sluiting van één of meer scholen. Volgens de scholen is dit geen optie omdat dit in het uitgestrekte Zeeuws-Vlaanderen voor honderden leerlingen een lange reistijd betekent naast hoge vervoerskosten. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids