Normal_computer__computers_pc

Op het Hyperion Lyceum in Amsterdam-Noord hebben drie vierdeklassers hun eigen cijfers veranderd. Ze gebruikten daarvoor een keylogger, zodat zij wachtwoorden konden onderscheppen voor het digitale cijfersysteem van hun school. Dat meldt Het Parool. 

De rector van de middelbare school voor vwo+ spreekt van een 'een ernstige zaak die hoog wordt opgenomen'. Ouders en medeleerlingen zijn inmiddels via een brief op de hoogte gesteld van de fraude. Volgens een woordvoerder is er een usb-stick gebruikt waarop de computergegevens werden verzameld. Deze zogeheten keylogger werd later gevonden door een docent van de school, die daarvan melding heeft gemaakt bij het bestuur.

De school deed daarna onderzoek naar de cijferfraude. De jongens hebben volgens de woordvoerder van het Hyperion Lyceum geen cijfers van andere leerlingen aangepast. Wel was er bij zeven leerlingen sprake van verdachte cijfers. Na gesprekken met de leerlingen bleken er drie jongens betrokken te zijn bij de zaak. Twee van hen zijn tijdelijk geschort. De jongen die voor de aanschaf van de keylogger zorgde, is van de school verwijderd. Ook heeft het Hyperion Lyceum inmiddels beter beveiligde computers.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids