Normal_politie_auto

Een voormalig conciërge van het Hilfertsheem College in Hilversum wordt verdacht van het stelen en verspreiden van klassenfoto’s en pasfoto’s van leerlingen. Tegen de man is een werkstraf van 80 uur geëist, plus een maand voorwaardelijke celstraf en een proeftijd van drie jaar. Dat meldt De Gooi- en Eemlander.

De man had toegang tot de foto’s en verspreidde die via een chat. In november vorig jaar deed de politie huiszoeking bij de voormalig conciërge, waarbij usb-sticks zijn gevonden met honderden foto’s van leerlingen van het Hilfertsheem College.

Bovendien werden chatgesprekken aangetroffen waaruit blijkt dat de man contact had met iemand die hem kinderpornofoto’s toestuurde. Zelf stuurde hij foto’s van leerlingen door aan die persoon. De verdachte zou deze gesprekspartner zelfs uitgenodigd hebben om een keer langs te komen op het Hilfertsheem College om te kijken naar meisjes. Dat is bij die uitnodiging gebleven.

De verdachte heeft bekend dat hij de foto’s van de school heeft meegenomen en op een usb-stick heeft gezet. Als verklaring zegt de man in die periode behoorlijk eenzaam te zijn geweest. Het doorsturen van de foto’s was bedoeld om meer vriendschappen op te doen. Volgens de officier van justitie zijn de chats op internet verwerpelijk te noemen, zeker vanwege het versturen van de foto’s. De uitspraak is over twee weken.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids