Normal_condoom_soa_seks

Jongeren zijn maar matig tevreden met de informatie die ze krijgen op school over seksualiteit. Ze geven het gemiddeld een rapportcijfer van 5,8. Sexting blijkt steeds meer voor te komen. Dat blijkt uit het onderzoek Seks onder je 25e 2017 van kenniscentrum Rutgers en Soa Aids Nederland. Dit meldt VOS/ABB.

In vergelijking met 2012 is de kennis van jongeren over seksualiteit, voortplanting en soa’s gedaald. Thema’s als anticonceptie, voortplanting en soa/hiv komen wel voldoende aan bod, geeft een kleine meerderheid van de jongeren aan. Over seksuele grensoverschrijding, seksuele diversiteit, seksueel plezier en seks in de media zegt een meerderheid van de jongeren geen of weinig informatie te hebben gekregen. 
 
Het aantal gevallen van sexting is fors toegenomen in vergelijking met 2012. In het afgelopen halfjaar heeft 12 procent van de meisjes en 13 procent van de jongens wel eens een naaktfoto of seksfilmpje van zichzelf naar iemand anders gestuurd. Dat is veel meer dan in 2012, met respectievelijk 4 procent van de meisjes en 6 procent van de jongens. En: 24 procent van de jongens en 19 procent van de meisjes ontving een persoonlijke naaktfoto of seksfilmpje. Van de jongeren van wie een naaktfoto of seksfilmpje werd doorgestuurd naar anderen (2 procent van de jongens en 1 procent van de meisjes), geeft ruim de helft van de jongens en driekwart van de meisjes aan dat ze dit vervelend vonden. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids