Normal_college_voor_toetsen_en_examens

Zowel Dedact als A-VISION & Universiteit Maastricht willen vanaf schooljaar 2017-2018 de diagnostische tussentijdse toets (DTT) gaan aanbieden. Dit hebben zij gemeld aan het ministerie van onderwijs. Dit meldt het College voor Toetsen en Examens.

De DTT is bedoeld als hulpmiddel dat leerling en docent informatie geeft over waar de leerling staat in het leerproces. Het wil de docent handvatten bieden om onderwijs op maat te bieden, door gerichte feedback op basis van gedetailleerde informatie. De DTT is daarmee één van de middelen waarmee een school kan werken aan formatieve evaluatie. De DTT is in een pilot in samenwerking met scholen ontwikkeld met subsidie van de overheid. Eind 2017 wordt de pilot afgerond.
 
Om ervoor te zorgen dat de opbrengsten van de pilot ook na 2017 gebruikt kunnen blijven worden, is het ministerie van onderwijs de afgelopen maanden in gesprek geweest met verschillende geïnteresseerde aanbieders van toetsen en leermiddelen. Zo zijn er informatiesessies, één-op-één gesprekken, een iteratief opgestelde factsheet over de openbaarmaking, een Q&A-sessie en een meeloopdag georganiseerd. 
 
Uit deze gesprekken is voortgekomen dat Dedact en een samenwerkingsverband van A-VISION & Universiteit Maastricht komend schooljaar de DTT gaan aanbieden. Dedact heeft gemeld de DTT voor de vakken Nederlands, Engels en wiskunde te gaan aanbieden in het programma Learnbeat. A-VISION heeft gemeld de DTT in samenwerking met de Universiteit Maastricht te gaan aanbieden voor de vakken Nederlands, Engels en wiskunde. Voor de Limburgse scholen wordt de DTT geïntegreerd in de OnderwijsMonitor Limburg.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids