Normal_rss_entry-89631

3FM-dj Domien Verschuuren presenteert dinsdag 30 mei de Young Impact Celebration, waarvoor in de Ziggo Dome 10.000 jongeren bijeenkomen die zich inzetten voor een betere wereld. Dit maakte de jongerenbeweging Young Impact woensdag bekend.

Young Impact is afkomstig uit Canada, Amerika en Engeland en is bekend onder de naam WE Day. Jaarlijks organiseren zij scholenprogramma's gevolgd door een afsluitend stadionevenement. Het scholenprogramma omvatte professionele begeleiding, een kickoff, workshops en digilessen. 30 mei wordt het geheel afgesloten in de Ziggo Dome voor alle scholieren in Nederland, die door dit project een verschil hebben gemaakt in hun omgeving. Young Impact kan ingezet worden als aanvulling op bestaande projecten waar scholen en leerlingen zich voor inzetten. 

Zangeres Maan, acteur Ruud Feltkamp en onderwijsminister Jet Bussemaker zijn toegevoegd aan de line-up. Ruud Feltkamp is als huis-dj gedurende de hele show verantwoordelijk voor de muzikale omlijsting. Jet Bussemaker zal een van de Young Impact Awards uitreiken. Eerder was al bekend dat Ronnie Flex, vlogster Teske de Schepper, de mannen van Streetlab en illusionist Victor Mids een bijdrage leveren.

Kickbokser Rico Verhoeven en model Loiza Lamers zullen een toespraak houden over kracht halen uit jezelf en vechten voor je droom.

Speciaal voor de Young Impact Celebration brengt dj Sam Feldt met de Roemeense ster Inna en het dj-duo Lush & Simon een themesong uit: Fade Away. Gezamenlijk zullen ze dit nummer voor het eerst live ten gehore brengen.

Door: ANP