Normal_17-04-08-0782skills-lowres-1080x675

Één Nederlands vmbo-team heeft zilver gewonnen tijdens JuniorSkills, de internationale kampioenschappen vakmanschap in het Russische Krasnodar, dat daar van 15 tot en met 19 mei plaatsvond. In totaal namen 950 jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar uit Rusland en drie Europese landen deel aan deze JuniorSkills, onder wie acht Nederlanders. Dit meldt WorldSkills Netherlands.

De medaille voor Nederland ging naar Campus Winschoten. Het team won zilver bij het onderdeel Tuinaanleg. Het team van Hubertus & Berkhoff heeft een ereprijs ontvangen voor hun inspirerende manier van werken maar viel verder buiten de prijzen. Zij zijn vijfde geworden. Calvijn College eindigde op de vierde plaats bij Elektrotechniek evenals het Griendencollege bij Media & Journalistiek. De deelnemers voerden drie dagen lang opdrachten uit en werden beoordeeld door een jury van experts afkomstig uit onderwijs en bedrijfsleven.

De scholen die de Nederlandse teams afvaardigen wonnen in maart jl. in hun vakrichting medailles tijdens de nationale kampioenschappen van Skills Talents in RAI Amsterdam. De Nederlandse delegatie deed op uitnodiging van de Russische organisatie (WorldSkills Russia) mee en bestond uit 14 mensen, waarvan acht vmbo’ers, vijf docenten en delegatieleider Swen Peeters namens de Nederlandse organisatie WorldSkills Netherlands: “Ongelooflijk wat deze vmbo’ers hebben meegemaakt en gepresteerd in een paar dagen. Dit neemt niemand hen meer af en is goed geweest voor hun persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling als toekomstig vakman of vakvrouw”.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids