Normal_politie__politieauto

Van een klas leerlingen van het Rythovius College uit Eersel zijn twaalf meisjes aangerand. Dat gebeurde in het Technopolismuseum in het Belgische Mechelen waar de klas op schoolreis was. Vier Belgische leeftijdsgenoten zouden de leerlingen hebben betast. De meisjes hebben inmiddels aangifte gedaan van groepsaanranding. Dat meldt het AD.

De twaalf leerlingen zeggen dat de jongens hen intimideerden, zowel in de expositieruimten van het museum als in de toiletten. De jongens gingen de meiden achterna toen zij de wc’s in gingen en betastten daar herhaaldelijk hun borsten en billen.

Medewerkers van het museum en docenten van de school schakelden de politie in nadat zij in de gaten kregen wat er aan de hand was. Dankzij hun snelle ingreep kon de politie de daders en slachtoffers niet veel later verhoren. De jongens gingen daarna met de procureur terug naar hun eigen school. Momenteel wordt door de politie nader onderzoek gedaan naar het voorval. Een woordvoerder van het Technopolismuseum spreekt van een vreselijke gebeurtenis en laat weten dat de verdachten niet langer welkom zijn in het museum.

De leerlingen van het Rythovius College waren met een groep naar België afgereisd. Drie van de vier bussen keerden huiswaarts, terwijl één bus met leerlingen achterbleef om aangifte te kunnen doen naar aanleiding van de gebeurtenis. Chrit Nelissen, waarnemend rector van de school uit Brabant, zegt dat de nadruk nu ligt op het opvangen van de betrokken meisjes. Ook worden ouders en andere leerlingen op de hoogte gebracht van het voorval. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids