Normal_politiek_tweedekamer__marleen

Vanaf dinsdag 18 april kunnen scholen uit heel Nederland zich weer inschrijven voor de gratis educatieve programma’s van ProDemos in politiek Den Haag. ProDemos ontvangt jaarlijks zo’n 88.000 leerlingen van alle onderwijsniveaus voor verschillende programma’s die leerlingen op een aantrekkelijke en laagdrempelige manier laten kennismaken met de politiek en de democratische rechtsstaat. Dit meldt ProDemos.

Een bezoek aan ProDemos betekent een bezoek aan de Tweede Kamer en, waar mogelijk, ook de Eerste Kamer. Verder staan er educatieve (spel-)onderdelen op het programma, zoals het ProDemos Kamerdebat, de Democratie Experience, waarin leerlingen in een interactieve omgeving een nationale crisis moeten oplossen, de Binnenhofcheck, een gps-speurtocht over het Binnenhof en het DemocratieLAB, een laboratorium dat leerlingen met speelse proefjes aanzet tot nadenken over de dilemma's van de democratische rechtsstaat.
 
ProDemos biedt diverse programma’s aan, in lengte variërend van een uur tot een hele dag. Docenten kunnen zo kiezen wat het beste bij de klas past. Ook de inhoud van de programma’s is afgestemd op het onderwijsniveau van de leerlingen. De programma’s van ProDemos sluiten aan bij vakken als burgerschap, geschiedenis, maatschappijleer en maatschappijwetenschappen in het voortgezet onderwijs en mbo. Daarnaast biedt ProDemos speciale programma's aan voor basisscholen en het praktijkonderwijs.
 
Scholen kunnen zich vanaf 18 april inschrijven op de website van ProDemos. De programma’s zijn erg populair. Hoewel de inschrijvingen gedurende het schooljaar nog openstaan, is het aan te raden er zo vroeg mogelijk bij te zijn om zeker te zijn van een plek. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids