Normal_instagram_app_foto

Twee verdachten in de Tilburgse sextingzaak moeten een excuusbrief aan een slachtoffer schrijven en een boete van 300 euro betalen. Als zij dit doen, worden zij niet vervolgd. Dit meldt Omroep Brabant.

De twee jongens van zeventien jaar worden ervan verdacht naaktfoto’s van jonge meisjes te hebben verspreid via Instagram. Die accounts werden gevolgd door veel klas- en schoolgenoten van de slachtoffers. Het ging om meerdere leerlingen van het Vakcollege in Tilburg. De jongens werd belediging en smaad ten laste gelegd. 
 
Meerdere slachtoffers hebben aangifte gedaan bij de politie. Een meisje van hen wilde de schade op de dader verhalen. Aan dit meisje moeten de jongens een excuusbrief schrijven.
 
De 16-jarige jongen die hoofdverdachte is in de sextingzaak heeft gezegd af te zien van een taakstraf. Het Openbaar Ministerie gaf de jongen maandag die mogelijkheid, maar samen met zijn advocaat heeft hij er voor gekozen om met zijn zaak voor de kinderrechter te verschijnen. De verdachte is bang dat de veroordeling hem voor de rest van zijn leven blijft achtervolgen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids