Normal_windmolens_wind_energie

Donderdag 13 april is de landelijke kick-off van Girlsday2017. Dit jaar heeft de dag als thema Groene Energie. Op Girlsday worden er door het hele land activiteiten op het gebied van bèta, techniek en IT georganiseerd, speciaal voor meisjes van 10 tot en met 15 jaar. Doel is om hen kennis te laten maken met de mogelijkheden van IT-opleidingen en technische bedrijven. Dit meldt VHTO.

In het ir. J.W. Topshuis op Neeltje Jans (Oosterscheldekering) in Zeeland zal om 10.00 uur het startsein gegeven worden voor alle Girlsday-activiteiten in het hele land. 75 Zeeuwse meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs worden ingewijd in getijdenenergie door Tocardo, windenergie door Zeeuwind en zonne-energie door Saman. Ook mogen de meisjes een bezoek brengen aan de controlekamer van de Oosterscheldekering van Rijkswaterstaat.
 
Girlsday vindt elk jaar plaats in april. Op deze dag openen veel bèta-, technische en IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes uit voornamelijk het voortgezet onderwijs. De meisjes krijgen de gelegenheid om deel te nemen aan speciale activiteiten op het gebied van techniek en IT. Daarnaast krijgen ze inzicht in de technische en IT-werkzaamheden in de dagelijkse praktijk. Ook is er voor hen een mogelijkheid te spreken met vrouwelijke medewerkers die reeds in de technische bedrijven werkzaam zijn.
 
Girlsday is een initiatief van VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Dit bureau streeft ernaar om meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT te laten werken. Op dit moment is slechts zo'n tien procent van de IT-professionals in Nederland vrouw.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids