Normal_rss_entry-83982

Fataal, de Nederlandse film over zinloos geweld die langs middelbare scholen toert, krijgt een vervolg in het theater. Er wordt momenteel gewerkt aan een musicalversie, die volgend seizoen in de theaters te zien moet zijn. Scenarist Dick van den Heuvel werkt met regisseur Jesse Bleekemolen aan het script, zo maakten zij maandag bekend.

Fataal: De Musical zal in 2018 landelijk in de Nederlandse theaters te zien zijn. Van den Heuvel schreef eerder musicals als Afblijven en Spijt, gebaseerd op de boeken van Carry Slee. De cast is nog niet bekend; half mei worden de eerste hoofdrolspelers gepresenteerd.

De film Fataal, die vorige jaar in de bioscopen draaide, vertelt over een twintiger die het slachtoffer wordt van zinloos geweld. De hoofdrollen worden vertolkt door Joel de Tombe, Jeffrey Hamilton, Priscilla Knetemann en Harry Piekema.

Sinds de bioscooprelease maakt de film een tournee langs allemaal middelbare scholen, om de leerlingen te wijzen op de gevolgen van zinloos geweld. Aan de tournee werken ook ouders mee van slachtoffers van zinloos geweld.

Door: ANP