Normal_politie__rug_agent_1556940a

De politie in Amsterdam heeft gisteren dertien jongeren tussen de 12 en 15 jaar opgepakt na een grote vechtpartij in het Gerbrandypark in Amsterdam. De jongeren zijn inmiddels weer vrijgelaten maar de politie wil op de school van de vechtersbazen het gesprek met hen aangaan over hun gedrag. Dit meldt RTL Nieuws.

De massale vechtpartij ontstond toen een ruzie tussen een jongen en een meisje uit de hand liep. Andere aanwezige jongeren bemoeiden zich met het gevecht. Een groep probeerde de vechters uit elkaar te halen terwijl anderen de ruzie juist aanmoedigden. Dat liep uit op een knokpartij waarbij zo'n zeventig jongeren met elkaar op de vuist gingen. Politieagenten die waren opgeroepen om de vechtpartij te stoppen werden uitgescholden. Ook beschadigden de jongeren met opzet de dienstauto van de agenten. Een agent raakte lichtgewond tijdens de schermutselingen.

Onder de opgepakte jongeren bevonden zich vier meisjes en negen jongens. Een jongen bleek er achteraf niets mee te maken te hebben. De andere twaalf krijgen een boete.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids