Logo_logo_jonge_jury_2017

Ook dit jaar zullen weer duizenden jongeren tussen de 12 en 16 jaar meelezen voor het leesbevorderende project de Jonge Jury. Aan de hand van het bijbehorende lesmateriaal - dat aansluit op elke methode Nederlands - kunnen docenten met hun leerlingen aan de slag in de klas. Dit meldt Passionate Bulkboek.

De Jonge Jury stimuleert jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs om jeugdboeken te lezen en om hun stem uit te brengen op hun favoriete boek. De elf Leestips van het Jonge Jury Boekgenootschap worden in de klas behandeld met het daarbij behorende lesmateriaal. Dit lesmateriaal is samengesteld in samenwerking met de vier lesmethoden Nederlands (Op Niveau Onderbouw, Nieuw Nederlands, Talent en Plot 26) en kan zo voor alle niveaus in de onderbouw worden toegepast.

Op de website van de Jonge Jury staan op overzichtelijke wijze de onderwijsniveaus aangegeven die bij de Leestips passen en waarop het lesmateriaal is gebaseerd. Het materiaal is kosteloos te bestellen in de webshop, evenals de promotionele posters voor in de klas. Beide kunnen tevens worden verkregen door een e-mail te sturen aan renee@passionatebulkboek.nl. Naast het gratis les- en promotiemateriaal is tevens de Jonge Juryfolder te bestellen. Hierin staat aanvullende informatie bij alle Leestips.

De Jonge Jury is de enige publieksprijs voor het Nederlandstalige jeugdboek. De leerlingen stemmen op hun favoriete boek en bepalen daarmee welke schrijver op 7 juni tijdens de feestelijke Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg in Utrecht, de Prijs van de Jonge Jury in ontvangst neemt. Kaarten voor dit evenement kosten 14,75 euro per persoon en zijn ook te bestellen met de Cultuurkaart.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids