Logo_laks_landelijk_aktie_komitee_scholieren

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is op zoek naar leerlingen die vanaf mei 2017 een jaar lang de belangen van alle middelbare scholieren in Nederland wil behartigen. Het LAKS zoekt naar leerlingen die echt invloed willen uitoefenen op hoe de regering omgaat met ons onderwijs, die een kritische blik hebben en een duidelijke mening of bijvoorbeeld goed kunnen organiseren. De sollicitaties voor het bestuur zijn geopend. Dat meldt LAKS.

Leerlingen in het bestuur van LAKS behartigen een jaar lang de belangen van de Nederlandse scholier. Taken van het bestuur zijn bijvoorbeeld themadagen en cursussen voor scholieren organiseren, met politici praten en de financiële zaken van het LAKS. De scholierenorganisatie benadrukt wel dat een plek in het bestuur veel van een leerling vraagt. Zo moet het bestuur minstens drie keer per maand vergaderen op het LAKS-kantoor in Amsterdam. Ook hebben de bestuurders vaak afspraken met bijvoorbeeld medewerkers op het ministerie van Onderwijs. De bestuurders krijgen maandelijks een bestuursvergoeding.

Geïnteresseerde scholieren kunnen tot uiterlijk vrijdag 20 januari 23:59 uur solliciteren. Op 13 januari organiseert het bestuur nog een informatie-avond om alle vragen van de potentiële bestuurders te beantwoorden. Op www.laks.nl is meer informatie te vinden over het bestuur en het solliciteren.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids