Normal_rss_entry-68263

De scholentour van de Nederlandse zinloosgeweldfilm Fataal is een succes. Tientallen scholen hebben zich gemeld die de film graag willen vertonen, waardoor het drama binnen een paar weken tijd door meer dan 10.000 tieners wordt gezien.

De scholentour zou eerst tot eind januari lopen, maar is inmiddels verlengd tot eind maart. Dat heeft regisseur Jesse Bleekemolen maandag laten weten. Fataal vertelt over een twintiger die het slachtoffer wordt van zinloos geweld.

Bleekemolen woont zelf de meeste vertoningen bij. Ook de nabestaanden van Nadine Beemsterboer nemen deel aan de scholentour. Haar ouders en zus zullen na de film vertellen wat haar dood voor impact op hun leven heeft gehad. De 20-jarige Beemsterboer werd in december 2006 door haar ex-vriend doodgestoken.

De vertoning van Fataal gaat gepaard met een lespakket van de Stichting Tegen Zinloos Geweld, bekend van de lieveheersbeestjesactie. De 18-jarige Bleekemolen maakte de film omdat hij meer aandacht wilde vragen voor het onderwerp. Aan de speelfilm werkten acteurs als Harry Piekema, Edo Brunner, Joël de Tombe en Jeffrey Hamilton vrijwel belangeloos mee.

Door: ANP