Normal_download

Vrijdag 9 december wordt voor de zesde keer Paarse Vrijdag gehouden. Leerlingen, studenten en docenten gaan in paarse kleding naar school om hun steun te betuigen aan lesbische, homo- en biseksuele en transgender jongeren (LHBT). De dag wordt georganiseerd door het Gay-Straight Alliance (GSA) Netwerk van het COC. Dit meldt Gay.blog.nl.

Paarse Vrijdag van dit jaar staat in het teken van identiteiten. Naast genderidentiteit en seksuele voorkeur zijn er andere, maar niet minder belangrijke identiteiten, zoals land van herkomst, cultuur, geloof, sport, plek waar je woont, hobby’s, muzieksmaak en schoolcarrière.
 
Het idee komt overgewaaid uit Amerika. Daar werd de dag voor het eerst georganiseerd nadat in korte tijd veel LHBT-jongeren zelfmoord hadden gepleegd. Paarse Vrijdag is sinds 2010 ook een jaarlijks terugkerend evenement in Nederland. Aan de eerste editie in 2010 deden zo'n 150 scholen mee. Dit jaar doen zo'n 200.000 leerlingen, studenten en docenten mee aan de actie op ruim 600 scholen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids