Normal_leerling_scholiere_verveeld_voortijdige_schoolverlater

Koningin Máxima en Koningin Mathilde brachten op dinsdagochtend 29 november 2016 een werkbezoek aan Kamers met Kansen in Nieuw-West in Amsterdam. Kamers met Kansen van welzijnsorganisatie Combiwel bereidt jongeren die voortijdig hun school hebben verlaten voor op een zelfstandig bestaan door hen een baan te bieden of  alsnog een diploma te laten halen. Dat meldt Het Koninklijk Huis.

Het initiatief wordt gesteund door het Oranje Fonds en mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers. Het project biedt jongeren een veilige woonplek en individuele coaching. Na circa anderhalf jaar is de jongere zover dat zij/hij geheel zelfstandig kan wonen. In Amsterdam wordt samengewerkt met Albert Heijn, die jongeren intern opleidt en ook huiswerkklassen in de bedrijfskantines van de winkels organiseert.

In de Kamers met Kansen in Amsterdam Nieuw-West verblijven 32 jongeren. Koningin Máxima en Koningin Mathilde spraken tijdens hun bezoek met vertegenwoordigers van het Oranje Fonds en Combiwel over de problematiek van vroegtijdig schoolverlaters en de werkwijze van Kamers met Kansen. Aansluitend ontmoetten zij een aantal jongeren die in de kamers wonen en spraken met hen over hun ervaringen met het begeleid wonen, leren en werken. Tot slot bezochten zij een jongere in zijn woning.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids