Logo_logo_lang_leve_liefde_award_2016_

De vier genomineerde scholen voor de Lang Leve de Liefde Award 2916 zijn bekendgemaakt. De award wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt en is een prijs voor scholen die structureel en effectief aandacht besteden aan relaties, seksualiteit en seksuele diversiteit. De verkiezing draagt bij aan een effectieve invulling van het in december 2012 opgenomen kerndoel seksualiteit en seksuele diversiteit.  Dat meldt Rutgers.

Uit 21 inschrijvingen heeft de jury vier scholen genomineerd voor de award: Bernard Lievegoed School (Maastricht), IJburg College (Amsterdam), Ubbo Emmius SG (Winschoten) en Montessori College Oost (Amsterdam). Op 1 december, op Wereld Aidsdag, wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt. De winnende school ontvangt een studiereis naar België en de Award.

Bij de selectie van de genomineerden heeft de jury gelet op de wijze waarop de school in de lessen aandacht besteedt aan relaties, seksualiteit en seksuele diversiteit. Ook heeft de jury gekeken naar het schoolbeleid met betrekking tot de bevordering van de seksuele gezondheid van de leerlingen. De betrokkenheid van ouders en de vraag of de school gedragsregels over omgangsvormen heeft, in en ron de school, voor leerlingen en de docenten heeft bij de beoordeling een rol gespeeld.

De Lang Leve de Liefde Award is een initiatief van Soa Aids Nederland in samenwerking met Rutgers. Lang Leve de Liefde is het meest gebruikte, wetenschappelijk onderbouwde en effectief bewezen lespakket in Nederland over seksualiteit en relaties. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids