Normal_studenten__studeren__werken__huiswerk__laptop__blij__hbo__uni__mbo

MBO College Lelystad is officieel van start gegaan met het traject 'Studeren met Topmentaliteit'. 'Studeren met Topmentaliteit' is een vrij keuzeprogramma waarvoor studenten van MBO College Lelystad vrijwillig kiezen naast hun studie. Dit meldt de gemeente Lelystad.

Maurijn Odé, projectleider van het 'Studeren met Topmentaliteit'-programma vertelt: “Het traject is bedoeld voor studenten van alle opleidingen en niveaus. Het biedt gemotiveerde studenten die iets meer uit hun studie willen halen een extra uitdaging en/of mogelijkheden om zichzelf nog beter voor te bereiden op een vervolgstudie of baan.” 
 
Elly van Wageningen, wethouder van onderwijs: “Wat voorheen ooit begon als het excellentieprogramma ‘Studeren met Topsport’ is nu succesvol doorontwikkeld naar ‘Studeren met Topmentaliteit’. Het programma is ooit gestart voor de beste studenten, maar nu blijkt dat het programma veel breder inzetbaar is binnen het mbo en wellicht in een later stadium ook binnen het voortgezet onderwijs en het hbo.” Alle studenten die deelnemen aan het traject Studeren met Topmentaliteit starten met een managementtraining op het water bij Team Heiner in Lelystad. Daarnaast staat de start van het programma in het teken van workshops waarbij studenten inzicht krijgen in zichzelf en hun mogelijkheden. Vervolgens kiezen de studenten voor een keuze onderdeel wat bij hun ambities past.
 
De focus binnen het programma ligt met name op 21e-eeuwse vaardigheden zoals creativiteit, kritisch denken, probleemoplossend vermogen, communiceren, ICT-vaardigheden, sociaal en culturele vaardigheden en natuurlijk samenwerken. De studenten kunnen kiezen uit de onderdelen: een masterclass ondernemen, een excellente ambassadeur, Basketballen voor een betere baan, Peer to Peer coaching en Flevoland Fietst Tegen Kanker. Alle keuzeonderdelen binnen ‘Studeren met Topmentaliteit’ zijn zo ingericht dat de student de kans krijgt om zich breed te ontwikkelen. De studenten leren hun eigen kwaliteiten beter te herkennen, krijgen inzicht in hun (groei)mogelijkheden en gaan aan de slag met leeftijdsgenoten om te reflecteren op zichzelf en elkaar. Het uiteindelijke doel van het programma is om de studenten een nog betere kans te geven op succes binnen de arbeidsmarkt of in een vervolgstudie.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids