Normal_leerlingen_klas_basisschool_school

Vwo-leerlingen van het SG Reigersbos te Amsterdam, het Erfgooiers College te Huizen en het Canisius College uit Nijmegen zijn in de prijzen gevallen met hun onderzoek op het landelijk WON-manifestatie. De leerlingen moesten op de manifestatie hun eigen onderzoekpresenteren voor een jury van promovendi. Dat meldt Universiteit van Amsterdam.

De jury, die uit promovendi bestond, was onder de indruk van de inzendingen en de kwaliteit van de onderzoeken van de leerlingen. Ruim 150 leerlingen van scholen uit het hele land verzamelden zich voor de WON-manifestatie op het Sciencepark. Op het Sciencepark werd de dag geopend door decaan Peter van Tienderen van de FNWI. Daarna kregen de leerlingen een college van communicatiewetenschapper Sanne Kruikemeier over het gebruik van social media en politieke communicatie.

WON is een netwerk van scholen waar wetenschapsoriëntatie en onderzoeksvaardigheden extra aandacht krijgen op school. Leerlingen van een WON-school doen elk jaar een onderzoek waarmee zij kunnen meedoen aan een landelijk wedstrijd. De eindjurering vond dit jaar plaats op de Universiteit van Amsterdam. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids