Normal_6675

Hoewel de diploma-uitreikingen net achter de rug zijn, hebben nog veel jongeren geen idee wat ze na de zomer willen gaan studeren. Om deze last-minute beslissers te helpen de juiste studie te kiezen, biedt Hogeschool Inholland Alkmaar op 23 en 24 augustus de workshop ‘Ik ga studeren, maar wat?' aan.

Een verkeerde studiekeuze. Dit is voor meer dan de helft van alle studenten in het hoger onderwijs de hoofdreden om voortijdig te stoppen met hun opleiding of te switchen van studie. Met alle frustraties van dien. Vaak zijn dit ook studenten die tot het laatste moment wachten met het kiezen van een hbo-opleiding, omdat ze eigenlijk nog geen idee hebben wat ze willen gaan doen.

‘Ik ga studeren, maar wat?'
De workshop ‘Ik ga studeren, maar wat?' helpt de toekomstige student met het kiezen van een juiste studie. De workshop bestaat uit twee dagdelen, waarin de vragen Hoe ben ik? Wat kan ik? en Wat wil ik? centraal staan.

Wat hij of zij in de toekomst zou willen doen wordt duidelijk door de interesses, talenten en ambities goed in kaart te brengen. Daardoor krijgt de deelnemer een beter beeld van welke studies bij hem of haar passen.

Op de tweede dag wordt een afspraak ingepland voor een individueel gesprek van circa 1,5 uur. Aan de hand van de uitkomsten van de workshopdag en de verdieping tijdens het persoonlijke gesprek wordt een passend studiekeuzeadvies gegeven. Aansluitend krijgt de deelnemer een schriftelijke terugkoppeling van de resultaten toegestuurd.

Klik hier voor meer informatie.