Normal_computer__internet__kinderen__digitaal

168 schoollocaties in het voortgezet onderwijs in Nederland hebben geen toegang tot een glasvezel- of kabelaansluiting. Digitale leermiddelen kunnen daarom niet of slechts met mate ingezet worden op zo'n 8 procent van de schoollocaties. Dit blijkt uit een marktconsultatie van Kennisnet in opdracht van het Doorbraakproject Onderwijs & ICT. Dit meldt de VO-raad.

In het digitale tijdperk van tegenwoordig is een snelle internetverbinding onmisbaar. Scholen maken steeds meer gebruik van tablets, laptops, pc’s en digiborden. 55 procent van de basisscholen en de middelbare scholen heeft echter geen toegang tot glasvezel. Dit komt met name door de hoge maandtarieven. Scholen gebruiken dan liever de goedkopere maar ook langzamere kabel. Ook zijn scholen soms niet voldoende op de hoogte van de mogelijkheden van snel internet. 
 
Het Doorbraakproject Onderwijs & ICT hoopt door de marktconsultatie aanbieders te bewegen een aanbod te doen voor deze scholen. Het biedt ook adviseurs die de resultaten van de marktconsultatie en de consequenties kunnen toelichten voor een school of schoolbestuur. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids