Logo_schooltv__logo__ntr

Speciaal voor biologie in het voortgezet onderwijs zijn de series ‘Vroege Vogels’, ‘Proefkonijnen’ en ‘Katja’s bodyscan’ bewerkt in de ‘in de klas’-reeks. Voor Geschiedenis is er ‘De jaren 60 in de klas’ en voor CKV ‘Podium Witteman in de klas’. Dat meldt NTR.

Met de ‘In de klas’-formule bewerkt Schooltv programma’s van de publieke omroepen speciaal voor het voortgezet onderwijs. De afleveringen worden teruggebracht in tijd tot een efficiënte lengte van ongeveer 8 minuten. Om de context te verduidelijken wordt een duidelijke inleiding toegevoegd en worden teksten opnieuw ingesproken.

Alle ‘In de klas’-video’s zijn te vinden op www.schooltv.nl/indeklas en kunnen, net als alle andere video’s op Schooltv.nl, op iedere drager en op elk gewenst moment geraadpleegd worden. Bij elke ‘In de klas’-bewerking hoort een gratis lesbrief met kijkvragen en verdiepingsopdrachten.

In het voortgezet onderwijs wordt gebruik gemaakt van videomateriaal om de lessen te verlevendigen en te verduidelijken. Daarvoor kunnen docenten gebruik maken van educatieve video’s van NTR Schooltv. Met de video’s van Schooltv weet een docent dat de informatie klopt, didactisch verantwoord is en goed aansluit bij de leeftijd en het niveau van de leerlingen met wie hij of zij werkt.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids