Normal_vo__klas__scholieren__leerlingen__toets__huiswerk

Volgens partijleider van GroenLinks, Klaver, worden kinderen op te jonge leeftijd geselecteerd voor een bepaald schooltype. Dit is in het nadeel van laatbloeiers. De partij pleit daarom voor meer brede brugklassen. Dat is een van de punten uit het verkiezingsprogramma van de partij. Verder wil GroenLinks dat alle middelbare scholieren die dat nodig hebben gratis bijles krijgen. Dat meldt NOS.

Klaver is van mening dat huiswerkbegeleiding of examentraining niet mag afhangen of ouders het kunnen betalen. “Het gaat erom dat kinderen gelijke kansen hebben”, zegt Klaver. Ook het 'stapelen' in het onderwijs zou gemakkelijker moeten worden vindt GroenLinks. De partij pleit voor een 'doorstroomrecht', zodat kinderen zonder problemen kunnen overstappen van bijvoorbeeld vmbo naar havo. GroenLinks presenteert dinsdag het hele verkiezingsprogramma.

Meerdere partijen hebben in hun verkiezingsprogramma het onderwijs meegenomen. Zo wil D66 'brede buurtscholen' waar ieder kind vanaf 2 jaar gelijke kansen krijgt door goed onderwijs en waar aandacht is voor gezond leven. Ook pleit D66 voor investeringen in docenten. Die moeten bovendien door meer regels en minder lesuren de ruimte krijgen om goed onderwijs te geven.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids