Normal_klas__klaslokaal__kinderen__po__basisonderwijs

Een overgrote meerderheid van de ouders die een schoolkeuze gaan maken of een schoolkeuze hebben gemaakt zijn tevreden over het schoolaanbod. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Verus en Vereniging voor gereformeerd schoolonderwijs (VGS). 83 procent van de ouders in het voortgezet onderwijs en 85 procent van de ouders in het primair onderwijs is (zeer) tevreden met het aantal scholen waar zij uit kunnen kiezen. Dat meldt Verus.

De meerderheid van de ouders vindt dat scholen waar zij uit kiezen goed scoren op sfeer, afstand, veilige buurt, kwaliteit, schoon, goed en net gebouw, aandacht voor leerprestaties, aandacht voor sociale vaardigheden en aandacht voor creatieve vakken. De ouders en leerlingen blijken vooral een bezoek aan de scholen te gebruiken als informatiebron. Daarnaast vormen ook vrienden, familie en kennissen een belangrijke bron. De website van de Onderwijsinspectie of scholenopdekaart.nl blijken in veel mindere mate gebruikt te worden.

Staatssecretaris Dekker is van mening dat het aanbod van scholen niet past bij wat de samenleving vraagt. Hij wil dat er meer soorten scholen komen waar ouders uit kunnen kiezen. Daarvoor heeft hij het wetsvoorstel Meer ruimte voor nieuwe scholen ingediend. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids