Normal_homo_huwelijk_gay

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat minister Bussemaker van Onderwijs de subsidie voor Hart van Homo's direct stopzet. De christelijke organisatie, die lesmateriaal voor orthodox-christelijke scholen ontwikkelt, zou homoseksuelen en lesbiennes oproepen om zich te onthouden van seks met iemand van hetzelfde geslacht. Echter, Bussemaker heeft laten weten de subsidie niet stop te kunnen zetten. Dat meldt AD.

De subsidie aan de omstreden homohulporganisatie kan alleen worden gestopt als de reformatorische organisatie niet aan de subsidievoorwaarden voldoet. Volgens Bussemaker is niet gebleken dat de organisatie probeert homoseksuelen over te halen geen seks te hebben. De Onderwijsminister zei dat ze de subsidie wel zou intrekken als de christelijke organisatie aandrong op een seksloos leven, maar ze heeft tijdens een gesprek met de organisatie begrepen dat zij jongeren willen helpen met de acceptatie van zichzelf, zonder ze één bepaalde levenswijze op te dringen.

Bussemaker vindt het belangrijk dat Hart van Homo's wordt ondersteund, omdat de organisatie homoseksualiteit bespreekbaar maakt in christelijke kringen en tienduizenden jongeren bereikt die anders niet bereikt zouden worden. De Onderwijsminister zei in een Kamerdebat dat de manier van denken van de groep niet bij haar past, maar zij moet als minister ervoor zorgen "dat alle jongeren hun seksualiteit zelf kunnen ontwikkelen".

Een meerderheid van de Kamer blijft erbij dat de subsidie moet worden ingetrokken, omdat er geen gemeenschapsgeld zou moeten gaan naar organisaties die dergelijke boodschappen verspreiden. Volgens VVD'er Anouchka van Miltenburg staat seksuele diversiteit al in de kerndoelen van het onderwijs en is een speciaal lesprogramma zoals Hart van Homo's niet nodig.

© Nationale Onderwijsgids