Normal_kind_school_bord_klas_onderwijs_rekenen_wiskunde

De winnaars van de nationale olympiades in het voortgezet onderwijs zijn op 27 juni gehuldigd op het ministerie van onderwijs. Zij worden uitgezonden naar de internationale olympiades over de hele wereld. Dit meldt nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling SLO.

Staatssecretaris Dekker overhandigde de winnaars een door hem ondertekend certificaat en een presentje. Er hebben meer dan 65.000 leerlingen uit het voortgezet onderwijs meegedaan aan de voorrondes. Dit waren de olympiades voor aardrijkskunde, biologie, informatica, natuurkunde, scheikunde en wiskunde en de International Junior Science Olympiad (IJSO) en de European Union Science Olympiad (EUSO), inclusief de Biologie Olympiade Junior (BOJ), Natuurkunde Olympiade Junior (NOJ) en de Beverwedstrijd. 
 
De winnaars van de nationale olympiades mogen nu meedoen aan de internationale olympiades. Hieraan doen bijna alle landen mee. De beste leerlingen krijgen een olympische medaille van brons, zilver of goud.  
 
SLO is de overkoepelend coördinator van acht nationale olympiades en is inhoudelijk betrokken bij de organisatie van zes olympiades. De olympiades zijn jaarlijkse wedstrijden in exacte vakken waar alle scholieren in de bovenbouw van havo en vwo aan mee kunnen doen. 
 
© Nationale Onderwijsgids