Normal_islam_ramadan_wiki_-c__breakfasting

De PVV in Den Haag wil dat leerplichtambtenaren tijdens de komende ramadan meer en vaker scholen controleren om te kijken of er leerlingen ongeoorloofd afwezig zijn. De partij vergelijkt de ramadan met de dagen rond een vakantieperiode, waarin er een toename is van ongeoorloofd verzuim. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Volgens PVV-raadslid Elias van Hees maken leerplichtambtenaren er een sport van om de dagen voor en na de schoolvakanties intensievere controles uit te voeren vanwege een groter risico op ongeoorloofd verzuim. Vooral de dag voor een vakantie grijpen ouders aan om hun kind te laten verzuimen en een dag eerder op vakantie te gaan. Hij vindt dat deze controles ook moet gebeuren op andere dagen of weken waarin wordt vermoed dat er meer kinderen ongeoorloofd afwezig zijn, zoals tijdens de ramadan of het suikerfeest. 
 
De ramadan duurt dit jaar van 6 juni tot 5 juli. Op 6 juli wordt het einde van de vastenperiode gevierd met het Suikerfeest. Tijdens de ramadan mogen de deelnemers tussen zonsopkomst en -ondergang niet eten, roken, drinken en geen seks hebben, met uitzondering van zieken of zwangeren.
 
© Nationale Onderwijsgids