Normal_wereldbol_reizen_internationaal235

Esprit scholen lanceert woensdag 11 mei tijdens een studiedag voor haar docenten de publicatie 'Grenzenloos Leren'. Het eerste exemplaar van de publicatie wordt aan de Amsterdamse onderwijswethouder Simone Kukenheim aangeboden. Grenzenloos Leren is een boekje waarin veertien jonge leerlingen en 'wereldburgers' hun persoonlijke verhaal vertellen over internationaliseren in hun opleiding en leven.

Esprit Scholen ziet internationaliseren als een van de drijfveren voor haar scholen. Het betekent vooral dat de leerlingen meer weten en begrijpen van de verschillen en de diversiteit in de wereld om hen heen en ook bereid zijn daar een bijdrage aan te leveren. Esprit wil leerlingen opleiden die zichzelf en hun wereld hebben leren kennen en die bereid zijn daar met een open blik naar te blijven kijken. Zij ziet dat als haar onderwijsopdracht in Amsterdam.

Ruth Kervezee, voorzitter College van Bestuur van Esprit Scholen: "Internationalisering heeft voor ons alles te maken met hoe wij onze leerlingen voorbereiden op hun toekomst. Belangrijk is dat daarin een verbinding worden gemaakt tussen thuis en de rest van de wereld. Internationaliseren is maatschappelijk gezien belangrijker dan ooit. Tegelijkertijd is het ook de voorwaarde voor het stimuleren van het door de gemeente Amsterdam beoogde internationale vestigingsklimaat. Esprit Scholen draagt zowel aan die maatschappelijke- als de economische dimensie zeer actief bij. Het onderscheidt onze scholen van andere scholen in Amsterdam en de rest van Nederland."

© Nationale Onderwijsgids