Normal_lariks

Jeska de Jong, leerling uit TTO/Gymnasium-4 van de locatie Lariks van CS Vincent van Gogh heeft de finale gewonnen van de landelijke Deutscholympiade. Hiermee heeft ze de titel ‘beste leerling Duits van Nederland’ gehaald. Tevens heeft ze zich geplaatst voor de Internationale Deutscholympiade. De Jong vertegenwoordigt ons land in juli in Berlijn. Dat meldt Christelijke Scholengemeenschap Vincent van Gogh.

Samen met Bente Oost uit vwo 3 stond De Jong afgelopen vrijdag in het Goethe Instituut in Amsterdam in de landelijke finale van de Deutscholympiade. Hier werden de leerlingen getoetst op het gebied van spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid, leesvaardigheid en luistervaardigheid. Er werd getoetst op B1 en B2-niveau van het ERK (Europees Referentiekader). Het niveau tijdens de finale van de Deutscholympiade ligt  een niveau hoger dan het niveau van de lesstof in de reguliere lessen. De Jong werd eerste op B2-niveau. Haar schoolgenoot Oost werd tweede op B1-niveau.

Docenten Hannah Huizing en Anette Rutgers waren al trots toen hun leerlingen door waren naar de landelijke finale, maar de geweldige prestaties van de twee leerlingen in Amsterdam  is ook voor de docenten een kroon op hun werk.  Rtugers: “Ik vind het fantastisch om te zien, dat getalenteerde leerlingen zulke goede prestaties neerzetten. Daar hebben ze hard voor gewerkt. En dat De Jong deze zomer naar Berlijn gaat om te strijden in de Internationale Deutscholympiade wordt voor haar een geweldige ervaring.” 

© Nationale Onderwijsgids