Normal_copyright_stockfreeimages_studie_opdracht_gsm_klas

Jonge vluchtelingen, in de leeftijd vanaf 12 jaar, die gehuisvest zijn in Ede gaan vanaf 13 januari 2016 naar school. In samenwerking met de vier middelbare schoolbesturen, te weten Het Streek, Marnix College, Pallas Athene College en het Groenhorst College is het gelukt om een zogenaamde Internationale Schakelklas (ISK) te maken. Dat meldt gemeente Ede.

"Ik ben blij dat de samenwerkende schoolbesturen zo voortvarend het ontwikkelen van deze klas hebben opgepakt”, zegt wethouder Johan Weijland. “Het is belangrijk dat kinderen onderwijs krijgen en de Nederlandse taal leren. In navolging van de kinderen in de basisschoolleeftijd, kunnen nu ook de iets oudere kinderen naar school."

De locatie van de internationale schakelklas zal zijn in het voormalige gebouw van basisschool ‘t Palet aan de Poggenbeekstraat in Ede. Dit schoolgebouw staat momenteel leeg. Het doel is om de jongeren via intensieve taallessen en kennismaking met de Nederlandse cultuur zo snel mogelijk in te laten stromen in het reguliere onderwijs. Het gaat op dit moment om 17 jongeren. De gemeente heeft een overeenkomst met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) voor de opvang van vluchtelingen tot 1 juli 2016. Dit is ook de periode dat de kinderen aan de Poggebeekstraat naar school gaan.

© Nationale Onderwijsgids