Normal_arrestatie_politie_justitie_dief_handboeien

Op Scholengemeenschap St. Ursula in Horn is een 16-jarige leerling van de school opgepakt op verdenking van drugsbezit of -handel. De jongen is donderdag door de politie van school gehaald en meegenomen. De jongen bleek xtc-pillen in zijn bezit te hebben. Het is nog niet duidelijk of de leerling de pillen op school verkocht. Dat meldt 1Limburg.

Een woordvoerder van de school heeft laten weten dat ze een zero-tolerance beleid hanteren als het gaat om drugs en alcohol. Bij overtreding van deze regel volgt normaal gesproken verwijdering van school. “We willen echter niet op de feiten vooruit lopen. We zullen in ieder geval zorgvuldig te werk gaan waarbij we de belangen van zowel de desbetreffende leerling, als de overige leerlingen met elkaar afwegen”, aldus de woordvoerder. De school wil dat de jongen die gearresteerd is ook zo goed mogelijk terecht komt. De politie heeft de zaak nu in onderzoek.

De scholengemeenschap kwam afgelopen maanden vaker voorbij in het nieuws voor incidenten van seksuele aard. Zo wordt een docent beschuldigt van onacceptabele omgangsvormen met scholieren. Een andere leerkracht verstuurde per ongeluk een foto van zijn penis in de groepsapp van zijn klas. 

© Nationale Onderwijsgids