Normal_wubbo_ockels__prijs

De Wubbo Ockelsprijs, de prijs voor de meest duurzame school uit Noord-Nederland, is dit jaar gegaan naar meerdere scholen: de Winkler Prins Scholengemeenschap in Veendam, de Campus Winschoten en Beyers Naudé Leeuwarden. Het is het tweede jaar op rij dat de Campus Winschoten in de prijzen valt. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

De Wubbo Ockelsprijs is een jaarlijkse prijs voor een school in Noord-Nederland die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van duurzaamheid. Iedere middelbare school in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel kan meedoen. De vijfkoppige jury bestaat uit medewerkers van hogescholen en universiteiten in het noorden.

De verdeling van het prijzengeld wordt bekendgemaakt bij de uitreiking op vrijdag 13 november. Hier krijgen de leerlingen van de winnende school tijd voor een korte pitch om hun duurzame ideeën te presenteren. 

De Wubbo Ockelsprijs wordt georganiseerd door Rijksuniversiteit Groningen, Happy Energy, Hanzehogeschool Groningen, NHL Hogeschool en Stenden University.

© Nationale Onderwijsgids