De detailhandel biedt volop carrièremogelijkheden, maar jongeren zijn zich daar niet altijd van bewust. Daarom geeft het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) dit najaar via de website www.indewinkelwerken.nl een volledig verzorgde snuffelstage in de detailhandel weg. Een uitgelezen kans voor scholieren om te ontdekken wat de detailhandel allemaal te bieden heeft.

Tot en met 30 november kunnen vmbo-scholieren via de website een omschrijving insturen van hun ultieme snuffelstage in de detailhandel. Voor de scholier met leukste, slimste of meest bijzondere omschrijving gaat het HBD de snuffelstage ook daadwerkelijk regelen. Uiteraard in samenspraak met de school en de stagebegeleider.

De snuffelstage is een verplicht onderdeel in het vmbo en biedt scholieren de gelegenheid werkervaring op te doen in een beroep waarin zij geïnteresseerd zijn. Het HBD wil met deze actie laten zien hoe leuk en uitdagend werken in de detailhandel is en vmbo-scholieren stimuleren te kiezen voor een opleiding in de detailhandel. De actie wordt onder de aandacht gebracht met een grootschalige bannercampagne op Hyves, Facebook en MSN en posters op scholen.

De actie maakt deel uit van de HBD-campagne ‘In de detailhandel kan het'. Het HBD laat met deze campagne zien dat het werken in de detailhandel veel meer inhoudt dan je in eerste instantie denkt. Werken in de detailhandel is erg afwisselend en in alle branches zijn er volop opleidings- en doorgroeimogelijkheden, op elk niveau.