Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij en Adil Auassar hebben maandagmiddag in Rotterdam-Zuid de eerste SSV in het voortgezet onderwijs geopend. Door het grote succes van de schoolsportverenigingen in het basisonderwijs, worden nu ook middelbare scholieren in staat gesteld om onder de vlag van een SSV diverse sporten te beoefenen. De SSV’s worden ondersteund door Scoren op Zuid, het maatschappelijke project waarmee Feyenoord zich in Rotterdam-Zuid inzet voor de jeugd met als speerpunten sport en educatie.

In een regenachtig Zuiderpark werden Martins Indi, De Vrij en Auassar tijdens de kick off door presentator van dienst Gijs Staverman op het podium geroepen, waarna De Vrij in het bijzijn van Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde onder meer vertelde over zijn eigen sportervaringen op de middelbare school. De jeugdinternational hoefde daarvoor niet ver terug in zijn geheugen, want hij haalde nog maar een paar maanden geleden zijn vwo-diploma.

Voor de SSV Voortgezet Onderwijs hebben het Zadkine College, het Sint-Montfort College en het Zuiderpark College de handen ineen geslagen. Leerlingen van de drie middelbare scholen worden in staat gesteld om op school trainingen te volgen in diverse sporten, waaronder het onder jongeren populaire zaalvoetbal en breakdance.

Scoren op Zuid is een samenwerking tussen Feyenoord, Rotterdam Sportsupport en de deelgemeente Feijenoord, waarbij Feyenoord zich inzet voor de jeugd in de omringende wijken. Hierbij focust de Rotterdamse club op twee thema’s: sport en educatie.

 Bron: Feyenoord.nl