Op vrijdag 24 september gaat in Zuid-Limburg het vierde jongerenteam van start in de strijd tegen voortijdig schoolverlaten (VSV), zo meldt de Rijksoverheid. Het succes van de jongerenteams in Amsterdam en Eindhoven en Breda breidt zich uit over heel Nederland.

De jongeren van het team uit Zuid-Limburg zijn zelf ooit voortijdig gestopt met school maar inmiddels weer zijn teruggekeerd in de schoolbanken. Ze gaan vanaf medio oktober op diverse scholen in de regio in gesprek met scholieren en studenten over hun eigen ervaringen. Zo kunnen ze jongeren, die dreigen voortijdig te stoppen met school letterlijk en figuurlijk bij de ‘les' houden.

Staatssecretaris Van Bijsterveldt (Onderwijs) is enthousiast over deze succesvolle peer-to-peer aanpak. "Het persoonlijke verhaal van deze jongeren heeft veel meer impact dan wanneer een docent vertelt hoe belangrijk het is om je diploma te halen.

Het is de eerste keer dat dit initiatief nu in een grote regio van start gaat. Alle gemeenten in Zuid-Limburg zijn betrokken!", aldus de staatssecretaris.