Normal_gepest_buitenstaander_pesten

Vandaag introduceert Stichting Kinderen en Opvoeding een nieuw middel om pesten op het voortgezet onderwijs en mbo aan te pakken; BullyCheck. BullyCheck is geen anti-pestprogramma, maar een middel om het pesten op school snel en effectief de kop in te drukken. Het pestgedrag kan namelijk gevolgen hebben als de leerling of schoolverlater op zoek gaat naar een stageplaats of gaat solliciteren. Want met BullyCheck treedt nu ook de school op als referentie.

Is de school aangesloten bij BullyCheck, dan kunnen bedrijven, met toestemming van de jonge sollicitant, voor een referentie contact opnemen met de school. Staat de leerling of schoolverlater op school bekend als een structureel pester, dan kan het bedrijf besluiten de sollicitant niet aan te nemen of om direct heldere afspraken te maken. Het bedrijf geeft hiermee het signaal af dat pesten op school en op de werkvloer niet wordt getolereerd.
 
Volgens de stichting is de preventieve werking die uitgaat van BullyCheck op school groot. Leerlingen denken wel twee keer na voordat ze doorgaan met hun pesterijen. Meer informatie op www.bullycheck.org.

© Nationale Onderwijsgids