Normal_rijksmuseum

Op 10 juni organiseert het Rijksmuseum in Amsterdam een Masterclass Profielwerkstuk Schrijven. Leerlingen leren tijdens verschillende lezingen hoe ze onderzoek kunnen doen voor hun profielwerkstuk. Middelbare scholieren kunnen individueel deelnemen of met de hele klas. Dit meldt het Rijksmuseum.

Tijdens de lezingen komen vragen aan bod als: Hoe doe je historisch onderzoek aan de hand van een object? Hoe kom je erachter wat de herkomst is van een kunstwerk? Hoe gebruik je technische vakken zoals scheikunde of natuurkunde om onderzoek te doen naar kunstwerken? De cursisten krijgen daarnaast ter inspiratie een rondleiding door het museum en ze kunnen speeddaten met experts.

De Masterclass Profielwerkstuk Schrijven vindt plaats op woensdag 10 juni van 13.30 tot 17.00 in het Rijksmuseum. Aanmelden kan via het inschrijvingsformulier op de museumwebsite. Docenten die een klas willen aanmelden kunnen een e-mail sturen naar onderwijs@rijksmuseum.nl.

Scholieren die een profielwerkstuk hebben afgerond waarvan het onderwerp een duidelijke link heeft met Rijksmuseum kunnen meedingen naar het Rijksmuseum Junior Fellowship door hun werkstuk in te sturen. De scholieren die met hun inzending de top 10 van nominaties halen mogen deelnemen aan een vijf-daags onderzoeksprogramma in het Rijksmuseum. De hoofdprijs is een geldbedrag van 1500.- euro. Meer informatie is te vinden op www.rijksmuseum.nl of download de voorwaarden hier.

© Nationale Onderwijsgids