Logo_logovoo

Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) en VOS/ABB bieden gratis workshops voor mensenrechteneducatie aan. De organisaties benadrukken dat de positionering van een openbare school verbeterd kan worden door mensenrechteneducatie. Dit meldt VOO.

Volgens de VOO kunnen openbare scholen met mensenrechteneducatie laten zien dat de school goed onderwijs geeft. Het is namelijk belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd al op de hoogte zijn van de kinder- en mensenrechten. Het College voor de Rechten van de Mens berichtte vandaag dat deze kennis bij scholieren ontbreekt. Deze rechten zijn de morele basis van onze samenleving, zegt het VOO.

De gratis workshops worden gegeven door adviseurs van VOS/ABB, Flora Breemer en Lizzy Wijnen. De adviseurs kunnen ook kosteloos begeleiden in een traject voor mensenrechteneducatie. Met de workshops wordt ook kennis opgedaan door VOS/ABB, deze kennis wordt gedeeld met andere scholen voor openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Flora Breemer op 036 5331500 of f.breemer@voo.nl.

© Nationale Onderwijsgids