Normal_agenda_planning

De VO-Raad organiseert werkconferenties over het transitieplan, dat scholen in het kader van de nieuwe wet onderwijstijd moeten maken. Eerst stonden er twee conferenties gepland op 13 en 20 mei, maar vanwege de grote belangstelling is er nog een derde bijgekomen op 19 mei. De werkconferentie op 13 mei is inmiddels vol. Alle conferenties vinden plaats in Utrecht. Dit meldt de VO-Raad.

Per 1 augustus 2015 gaat de nieuwe wet onderwijstijd in. Door deze wet hebben scholen de mogelijkheid om het onderwijsprogramma met ingang van het schooljaar 2015-2016 flexibeler in te richten. In de CAO van het voortgezet onderwijs in afgesproken dat in het voorjaar van 2015 een transitieplan gemaakt wordt. Hierin worden de gevolgen voor de onderwijsplanning beschreven. Omdat veel scholen moeite zouden hebben met dit plan, heeft de VO-Raad de werkconferenties georganiseerd. Op de bijeenkomsten wordt duidelijk wat precies de bedoeling is van het plan, wat hier wel of juist niet in opgenomen moet worden en wanneer het af moet zijn.

Deelname aan de werkconferentie is kosteloos. De bijeenkomsten vinden plaats in de middag en duren twee uur. Aanmelden voor de conferenties op 19 mei kan hier en voor de bijeenkomst op 20 mei kunnen geïnteresseerden zich hier aanmelden. 

© Nationale Onderwijsgids