Hij is één van de jongste filmmakers van Nederland en aanstaande zondag draait zijn film 'Bite of the Death' in de Nieuwe Veste in Breda. De 14-jarige Pepijn Tebrunsvelt heeft een voorliefde voor horrorfilms en zal voor het eerst zijn eigen creatie mogen laten zien op het BUT-festival, een filmfestival voor 'B Movies, Underground & Trash'. Dat meldt de website BredaVandaag.nl.

'Op mijn vijfde jaar maakte ik mijn eerste filmpje, en sindsdien heb ik bijna alle genres al wel gehad', vertelt Pepijn, die in het dagelijks leven scholier is aan het Scala College in Breda. Via een leraar op die school werd hij in contact gebracht met het BUT-festival. Die zagen het filmwerk van Pepijn wel zitten.

De jonge regisseur kreeg een deadline van drie weken. Met een budget van 300 euro en een handycam ging hij aan de slag. De acteurs voor zijn horrorfilm haalde Pepijn overal vandaan: 'Neven, nichten, verre vrienden, eigenlijk iedereen die ik ken, vraag ik wel om mee te doen.'

De special effects, de geluiden en het editen deed hij allemaal zelf. Na zijn opleiding aan het Scala College wil Pepijn naar de filmacademie in Tilburg.

Klik hier voor het YouTube-kanaal van Pepijn Tebrunsvelt.

© Nationale Onderwijsgids