Logo_techniektalent_vakkanjers_2015

Een techniekwereld op zich. Dat is misschien wel de beste omschrijving van Game On. Vijfduizend kids ontdekten vorige week techniek in Gorinchem en zagen de Junior Vakkanjers (landelijke finale) en Vakkanjers (oefeninterland voor WorldSkills) live in actie. 

De jonge bezoekers namen de lastoorts ter hand. Bedienden de freesmachine. Metselden een muurtje. Zagen van dichtbij de techniek achter een echte F-16. En vergaapten zich achter de wedstrijdboarding bij de (Junior) Vakkanjers.

De beste 56 Junior Vakkanjers werkten in de landelijke finale onverstoorbaar door aan hun festivalbikes en mobiele veldkeukens. En de vmbo-talenten van Calvijn College uit Krabbendijke en Gilde Vakcollege Techniek uit Gorinchem deden dat het best: hun ontwerp, samenwerking en presentatie leverden goud op bij respectievelijk Produceren en Installeren & Energie. Ook de zestien Vakkanjers (mbo techniektalenten van ROC's en bedrijven) lieten in hun oefeninterland met techniektalenten uit zestien landen zien dat ze op schema liggen voor WorldSkills, straks in Brazilë.
Zelf zien hoe enthousiast alle jongeren techniek beleefden? Bekijk hier de video met een bondige impressie van alle activiteiten tijdens Game On.

© Nationale Onderwijsgids